Овен

Възможно е някои от вас да се окажат сътрапезници с представители от зодия Овен през Коледа. Имайте предвид, че те са от хората, които по ума посрещат, а по дрехите изпращат. Освен това бъдете внимателни, защото хората от зодия Овен имат силна интуиция и са твърде чувствителни спрямо фалша, ето защо трябва да бъдете изцяло искрени. Ще си прекарате чудесно, ако им говорите за спорт и за екзотичните места по света. Сега вече може спокойно да им кажете - Наздраве за смелите!

Телец

Бихте могли да прекарате Коледа в доста шумна и изпълнена с глъч компания. Не се учудвайте на някои хора, които са в страни от епицентъра на празничната вечер, стоят си уверено, макар и тихо в крайчеца на масата без да са щедро словоохотливи. Тогава бъдете сигурни, че това са представителите от зодия Телец. Не изпадайте в паника, ако неволно съборите или счупите неволно някоя бутилка, чаша или чиния. На подобни бели, Телците нито ще реагират шокиращо, а за забележка и дума да не става. Една усмивка или мил жест ще бъдат чудесен повод за наздравици. Да вдигнем тост за притежателите на добро сърце!

Близнаци

Много е вероятно да се сблъскате по време на Коледното парти  с хора, които са невероятни - безспирни оратори, изпълнени със свежи идеи и силно изявено чувство да коментират за бизнес и всичко свързано с парите. Проявяват изключителна любознателност и в същото време изумителни познания по една или друга тема. Няма да се изненадате, че всъщност си имате работа с представители на зодия Близнаци. Тогава се пригответе да бъдете добри слушатели, защото ще скачат от тема в тема, да говорят, напътстват и съветват без да се изтощят и за минутка дори. Ако ви засекат, че сте изпаднали в меланхолия, няма да ви оставят намира докато не покачат градусите на вашето настроение. Въпреки, че обичат да гадаят, да разплитат и най-сложните парадигми, не си и помисляйте да подемете разговор на фанатични теми или религиозни догми - няма да стигнете далеч. Вдигнете тост с думите - Пожелавам ви успехи!

Рак

По време на празничната Коледна маса може да се окажете в близост до хора, които са изключително любезни, галантни и най-вече остроумни като събеседници. Едва ли ще се изненадате, ако разберете, че общувате с хора родени под съзвездието Рак. Особено, ако забележите какво удоволствие изпитват, когато музиката е изключително мелодична и преди всичко романтична, защото за тях музиката е храна. Ако търсите съвет и съпричастност, то определено може да ги получите от Раците. Те са особено към проблемите дори на непознати хора. Не се подвеждайте от привидността, че са лесно предвидими като разтворен роман, напротив основните им неща са дълбоко съхранени като тайни до които едва ли някога бихте могли дори да се докоснете. И така вместо чин - чин, поздравете ги с някой галещ ухото музикален романс! И така наздравица за романтичните!

Лъв

Коледната елха ще блести с невероятно излъчване през този ден. Изведнъж може да усетите по време на празненството, че тя ще става все по-малка и незабележима, защото на масата ще седнат хора, които ще изместят прожекторите към себе си и ще станат център на внимание. Познахте! Това са представителите на зодия Лъв. Бъдете готови за възхвали, комплименти и ласкателства към тези хора. Също така използвайте умело чувството си за хумор, това определено ще ги привлече към вас. Те са естети, за тях изкуството е най-висшата форма за живот. По този начин може да се възползвате от тази им черта и темата да бъде свързана с творчеството, модата и прочие светски неща. Имайте предвид, че Лъвовете са готови да ви помогнат, само ако сте зависими от нещо или някой.  Освен това, тези хора не униват пред пораженията, защото много добре са наясно, как да обърнат загубата в победа. Нека празничният тост към тях да бъде - Вдигам тост за вашето достойнство!

Дева

Сред приятната компания на връх Коледа, може да забележите хора, които вместо постоянно да вдигат наздравици или да се в пускат в излишни празнословия, стоят замислени и сякаш анализират нещо. Слушат внимателно, дори си водят записки, след което изразяват своето съждение по най-оригинален и точен начин. Бъдете сигурни, че ще бъдете в компанията на представители от зодиакалният знак Дева. А, какво по-добро от това да получите един добър съветник до вас. Те са склонни да помогнат на всички останали и целта им е да направят щастливи хората около себе си. Имат прословут работохолизъм, дори по време на коледният купон, могат автоматически да се впуснат в някое от своите занимания без да обръщат никакво внимание, че е празник. Притежават блестящи познания по всяка една тема, което ги прави магнетични. Ако решите да спорите с тях, бъдете сигурни, че ще бъдете от губещите, толкова са взискателни, че стигат до педантичност и ако нямате аргументи за казаното от вас, едва ли ще се справите с техният перфекционизъм. Вдигнете тост и заключете с - Чест и почитания!

Везни

По време на Коледния купон може да се окажете до присъствието на изключително образовани събеседници, които ще очакват от вас да бъдете на същото ниво. Така че, ако не може да различите творбите на Салвадор Дали от тези на Клод Моне, най - добре избегнете да изложите вашето мнение. Едва ли се досещате кои са зодиакалните представители седящи до вас. Всъщност това са родените под знака на зодия Везни. Въпреки тяхната колебливост те са спокойни и претеглят всяка една казана дума твърде прецизно и дълго преди да направят своя избор. Освен това те са отлични дипломати и миротворци, способни да създават компромиси както в живота си, така и в живота на тези, които обичат или на тези, на които искат да помогнат. Способни са за разрешаването на всякакви конфликти, обаче имат един недостатък - трудно вземат ясно решение, защото изпитват страх, че нещо не е наред. Да вдигнем тост за онези, които се колебаят, защото има за какво!

Скорпион

Коледа е, празник през който хората се веселят. Та именно днес на този празник, може да станете свидетели на ситуация в която някой прави опити да се пошегува, за да развесели компанията, ала вместо бурен смях - безразличие от което разказвача на смешки остава обиден. В такива случаи трябва да знаете, че засегнатият е представител на зодия Скорпион. Опитайте се с такива хора да ги помолите за още някоя шега и след това се разсмейте от сърце, дори историята да не е смешна. Освен това имайте предвид, че представителите от зодия Скорпион са едни от най-блестящите и далновидни умове, способни да дешифрират всяка една ситуация или човешка душевност до съвършенство и по най-добрият начин - перфектните психотерапевти. Малцина са зодиакалните представители, които така умело биха могли да разрешат най-мистериозните проблеми, както умеят Скорпионите. Въпреки това спазвайте дистанция, защото притежават феноменална злопаметност. Така че вдигнете тост с пожеланието - Наздраве и да се сбъднат всичките ви желания!

Стрелец

Докато безмълвно се наслаждавате на Коледният празник, може да ви направи силно впечатление, че определени хора разказват неуморно и с охота историите за своите пътувания. Разпознахте ги от първият път, нали - това наистина са родените под знака на зодия Стрелец. Имат  изтънчено чувство за хумор и не харесват хора, които по време на купоните са скучни и не могат да поддържат разговор. Ако допуснете грешка или преминете границите на допустимото в разговор с тях, те няма да ви се обидят, но за сметка на това ще бъдат неотразимо категорични, казвайки истината право в очите ви. Не очаквайте да ви спестят всичко което е в душата им. Бързо прощават и се стремят да поддържат добрите си взаимоотношения с останалите. Нещо повече, Стрелците винаги държат на приятелството. Нищо не може да убегне от техните очи, така че най-добре бъдете искрени с тях. Да вдигнем тост за виждащите всичко!

Козирог

По Коледа ставаме свидетели на какви ли не изненади и чудеса. И вие може да се изненадате от някои присъстващи хора на коледната трапеза от техните невероятни познания относно древността. Навярно няма да ви убегне тяхното мъдро поведение и интелигентност. Не се съмнявайте, че това са хора родени под съзвездието Козирог. Консервативни любители и ценители на традициите. Звездите биха ви посъветвали: „Никога не предавайте като свое собствено мнение или отношение, което не е ваше. Козирозите бързо откриват претенциозността и превзетостта“.  Козирозите са спокойни натури и много рационални, тъй като са направлявани от Сатурн. Понякога амбициите им са доста необуздани, не се задоволява само с малкото, а искат да достигнат до най-високите върхове.  Да вдигнем тост за онези, които действат рационално!

Водолей

Животът е като морето, понякога бурно, понякога спокойно, така  е и с хората. Навярно през Коледното парти ще се изненадате от хора, които са бунтари по сърце. Това определено ще ви направи впечатление и може би ще се замислите, от кой зодиакален знак са присъстващите. Трудно бихте могли да се досетите, че това са родените под знака Водолей. Ако не съумеете да им импонирате, вие едва ли ще представлявате интерес за тях. Зодиакалният знак на Водолея е доминиран от планетата Уран, която представлява авангарда и бъдещето, такива хора имат много отворен манталитет и знаят как да гледат отвъд всичко, без да си създават предразсъдъци. Свободни и ексцентрични, те често могат да бъдат идентифицирани по техните безупречни модни усещания, необичайни хобита и неконформистко отношение. Такива хора са отлични посредници и знаят как да коригират споровете и разногласията, съгласувайки участващите страни.. Понякога се оставят да бъдат повлияни от целите си, като се оказват доста опортюнистични в крайна сметка. Да вдигнем тост за бунтарите по сърце!

Риби

Какви ли не желания спонтанно възникват по време на Коледното парти, може да ви се прииска да си спретнете един „бал“ с  маски. Навярно ще изпаднете в почуда, когато забележите сред веселите хора около вас, други такива, които гледат през розови очила, плахо да се озъртат и някак наивно по детски да постъпват. Това определено ще бъдат хората родени под зодиакалният знак на Риби. Но не се заблуждавайте, че тези личности са безкрайно доверчиви,  тези хора разчитат на мощната си интуиция, която им позволява да усещат проблемите по мистичен начин. След като ги опознаете по от близо ще разберете, че Рибите са проницателни и никога импулсивни, това всъщност е и силата на тяхната интелигентност. Като безумни мечтатели често танцуват в облаците, докато не си ударят главите в някой и друг житейски проблем. Изключително добронамерени и любопитни до неузнаваемост, могат да ви задават въпроси до безкрайност.Трябва да знаете, че след като веднъж сте започнали, оставете Рибите да монополизират разговора.  Възможно е да не сте запознати с темата подета от тях, но за сметка на това ще ви разяснят обстойно всичко, което не ви е ясно. На всяка цена се опитайте да им направите комплимент, те имат нужда да бъдат подкрепяни в техният избор на облекло, прическа, чанта или обувки. Вдигнете тост с думите: Да пием за надеждата, която умира последна!

Весели празници, скъпи читатели!

Хороскопът е изработен от езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.