Опасно време ни очаква днес в цялата страна. Днес за хасковска област е обявен жълт код за валежи от дъжд и сняг, както и силен вятър, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

През нощта ще завали дъжд, а през деня ще премине в сняг. До полунощ ще се образува неравномерна снежна покривка. Вятърът ще се усили от север-североизток и скоростта му ще е около 90 км./ч.

В по-голямата част от Южна България дъждът ще се премесва и ще преминава в сняг. Очакват се и виелици и навявания. Застудяването ще продължи в по-голямата част от страната температурите ще са около минус 4 и минус 2 градуса. През нощта срещу четвъртък снеговалежите ще продължат, като значителни ще са в Южна България.

Над планините ще е облачно, ще вали сняг. По старопланинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще застудява и на 1200 метра максималната температура ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието ще духа силен и бурен северен вятър. Ще има валежи, като по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат от минус 2 – 0° по северното крайбрежие до 6-8° по южното. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.