Рекорден брой заявки за участие са подадени за националния турнир по спортни танци „Гранд Купа Хасково 2019“, който ще се проведе на 18 май, събота в хасковската зала “Дружба“, това съобщиха на пресконференция днес организаторите от клуб „Гранд“ Павлина Вълчева и Николай Манолов.

Те благодариха за съдействието, което им оказва Община Хасково и в частност кметът Добри Беливанов. По думите им именно заради добрата съвместна работа с общината всяка година броят на участниците нараства. Има идея догодина турнирът да се проведе в два дни.

36 клуба са заявили, че изпращат свои представители в провеждащото се за четвърта поредна година състезание. Над 200 са двойките има и 160 солови изпълнители и формации. Участниците са от цялата страна, за първи път в Хасково ще дойдат състезатели от Шумен, Кюстендил, Нова Загора и Благоевград. В Хасково ще са и състезателите от едни от най – силните клубове в страната.

Турнирът започва в 10 часа с надпревара в категория „Изгряващи звезди“. От 14 часа e откритият национален турнир. Официалното откриване е в 18 часа. След него са финалите на Купа България.

За победителите са предвидени купи, награди и парични премии. Входът за зрителите е свободен.