“Толкова много се радвам, че всичко това е зад гърба ми. Единственото позитивно нещо, което мога да извлека от цялата ситуация, е фактът, че Спортната комисия на Калифорния вече има политика за превенция на сексуалното посегателство за лицензите”. Това написа Джени Суши в профила си в Instagram по повод скандала с родния боксьор Кубрат Пулев.

Припомняме, че на 23 март след победата над Богдан Дину в Коста Меса, Кобрата целуна по устните американката, която е известна като кралицата на голото суши.

Това доведе до отнемане на състезателните права на Пулев, които снощи бяха възстановени с пълно единодушие от Спортната комисия в Калифорния.

“Това е поведение на мъжете е факт в продължение на десетилетия и има хора, на които им се разминава, поради простата причина, че жената си мисли, че няма право да има глас или хората няма да я подкрепят. Е, това, което стана със забраната на Пулев, стана в името на всяка една жена, която не е имала платформа, за да говори. Това е една промяна, която трябва да се случи”, написа още Суши.

Кубрат Пулев сега има право да се завърне на ринга в САЩ, когато пожелае. Той е официален претендент за световната титла във версия IBF, която в момента е притежание на мексиканеца Анди Руис.

По-рано днес Кобрата сподели, че се надява този двубой да се проведе до края на годината и то в България.