С двата премиерни сериала на Нова телевизия „Господин Х и морето“ и „Дяволското гърло“ изгря звездата на актьора от  Варненския театър Стоян Радев, узна HotArena.

 

Появата му на малкия екран е донякъде изненадваща, защото Радев досега е предпочитал да се изявява повече на сцената, отколкото пред камерата. Изключение е участието му в клипа към кавъра на песента „Искам да бъда с теб“, който Криско и Тита направиха миналата есен. Във видеото Стоян играеше бащата на Тита – безскрупулен властен богаташ, готов на всичко, за да раздели екранната си дъщеря с Криско, писа „Галерия“.

 

В „Господин Х и морето“ актьорът влиза в ролята на демоничен мафиотски бос.

 

Преди време заедно със съпругата си Веселина Михалкова, която също е актриса, осиновяват дете. По това време със Стоян вече имат син Лъчезар на 12 години. Двамата с жена му мечтаели за голямо семейство, но втория им опит за родителство се оказал неуспешен. Така решили да пристъпят към осиновяване.

 

И в една градина с много, много деца намерихме нашата малка принцеса“, разказва Радев. Така, без да имат каквито и да е претенции за произхода или цвета на кожата на детето, Стоян и жена му станали родители на малката Малина. Десетилетие по-късно момичето продължава да бъде пълноправен член на семейството им.

 

За разлика от брат си, който учи сценография, Малина се отличава от роднините си и поне засега не иска да се занимава с актьорство, а със спорт. От няколко години тренира лека атлетика и вече се явява на състезания, на които се представя изключително успешно.