Йогата е полезна и като че ли няма две мнения по въпроса. А в днешните ни реалности тя е по-необходима от всякога, информира "Дарик".

Недобрата циркулация на кръвта в тялото, седенето по цял ден на стол и липсата на физическа активност може да причинят гинекологични проблеми, болка в корема, кръста и още много неприятни усещания.

Канал във видеоплатформа предлага някои прости асани от йогата, с които тялото ви ще се чувства добре и ще облекчите много от изброените състояния:

Пеперуда

Седнете на земята и долепете стъпалата си едно до друго, както и показано по-долу. От тазобедрените стави започнете да движите енергично краката си надолу и нагоре. Позата се отразява добре на мобилността на ставите и на менструалния цикъл.

Усукване

Седнете на пода в удобна поза, но с прав гръб. С едната ръка хванете зад гърба лакътя на другата. Усучете максимално гърба си, поглеждайки назад. Така ще разтегнете приятно гръбнака, раменете, кръста, бедрата, както и коремните органи.

Свещ на стена

Легнете по гръб и изправете краката си на стената. Раздалечете ги на нивото на раменете. Така ще дадете почивка на краката. 

Герой

Седнете на коленете, изправете гърба и поставете дланите си една в друга като за молитва. Издължете врата, отворете гърдите си и дишайте дълбоко. Така ще разтегнете добре мускулите на краката си.
 
Куче гледащо надолу

Правилно изпълнена тази поза помага за регенерирането на мозъчните клетки, разтягане на бедра, гръб, врат. Освен това има благоприятно въздействие върху целулита.