След 10-годишна любов - Ерос Рамацоти се развежда с втората си съпруга Марика Пелегринери. Двамата сключиха брак преди 5 години, а новината за раздялата им дойде в началото на юли. Тогава обаче никой не повярва, че двамата слагат край на горещата си италианска любов.

Новината е факт, а двамата помолиха медиите и феновете си за спокойствие. 55-годишният италиански певец се среща с изгората си по щастлива случайност пред 2009 г. Тогава Ерос Рамацоти се развежда с тогавашната си съпруга и така започва любовната история на него и Марика. Двамата имат значителна разлика в годините - той е на 55, а тя - на 31. Това обаче няма значение.

Връзката им трае 5 години, когато двамата решават да сключат брак. Събират близки и приятели в красивото имение Вила Спарина в Монтеротондо, близо до Рим. Сега Ерос и Марика изтъкват, че любовта, която са изпитвали един към друг, се е трансформирала, но остава, и ще остане непокътнато взаимното им уважение. Двамата ще продължат заедно да отглеждат двете си деца - Рафаела Мари и Габрио Тулио.