Преди два месеца в мрежата се развъртя клип, в който по магистрала в Калифорния върви прототип на електрическия камион на Tesla Semi. Видеото обаче доби огромна популярност едва сега, а заедно с това потребителите обърнаха внимание и на факта, че зад волана на камиона май няма шофьор. 

Най-вероятно, този ефект е резултат от сполучливо отражение в предното стъкло, което е създало оптичната илюзия. Всъщност, шофьорът, най-вероятно, си е на мястото, като в края на клипа дори може да бъдат видени две "светлинки", които приличат на отражения на светлината в очи. Ако все пак "Тесла" е изкарала безпилотен камион на пътя без шофьор за застраховка, то това би довело до сериозни проблеми за компанията от страна на правителството и би довело до потенциална забрана за пътни тестове на автономните системи. 

Камионът Semi вече мина тестовете за товароносимост: в края на юни той бе хваната на калифорнийска магистрала с натоварено ремарке. Съдейки по разпространеното тогава видео, електрическият влекач вози девет бетонни блока по 1800 килограма всеки, тоест като цяло автомобилът вози товар от малко над 16 тона. Според предварителните данни, товароносимостта на серийния Semi трябва да е между 20-23 тона в зависимост от модификацията.

В продажба трябва да постъпят две модификации: Standard с пробег от 480 километра и Lang Range с пробег от 800 километра с едно зареждане. Tesla обещава да започне серийното производство на камионите до края на годината. В момента тече записването за желаещите да си закупят първите бройки. За да се нареди на опашката, за всеки камион купувачът ще трябва да се бръкне с по 150 000 долара.