Засукана чиновничка от руския град Тюмен загуби работата си, след като „Плейбой“ публикува нейни откровени снимки. Това е 27-годишната Анна Ануфриева, която е една от участничките в конкурса „Момиче на годината 2019“ на еротическото издание. На сайта на „Плейбой“, освен голите фотоси, е публикувана а кратка справка за Анна. Според данните, тя е държавен служител, пише "Монитор".

 

 

По-късно стана ясно, че младата жена се е трудела в управлението за държавни поръчки на Тюменска област. Провокирани от появата й в „Плейбой“, началниците на Ануфриева обаче прекратили трудовия й договор, заради „шума, който се вдигнал около еротичните снимки“. Самата Анна отказва да коментира уволнението си, обяснявайки, че това ще бъде неетично към бившите й работодатели, които тя уважавала.

 

 

От биографичната справка на младата жена става ясно, че тя е завършила музикално училище със специалност „пиано“, владее немски език, пише стихове и танцува. Към този момент снимките й в „Плейбой“ са на второ място по количество харесвания. Победителката в конкурса ще бъде обявена през октомври.

 

 

Междувременно стана ясно, че списъкът със забранените за жени професии в Русия ще бъде намален от 456 на 98 вида трудови дейности. Представителките на нежния пол вече ще могат да работят като шофьорки на дълги разстояния, парашутистки, боцмани, матроси, шлосерки, трактористки и др. Новите правила за трудовата дейност на рускините ще влязат в сила от 1 януари 2021 г.