Защитникът на Тотнъм Ян Вертонген може да направи първата си поява след почти два месеца извън терена. Това вероятно да стане срещу Интер в Шампионската лига на стадион "Уембли" в сряда, след като се възстановява от контузия, заяви мениджър Маурисио Почетино.

Новината идва като импулс за Тотнъм, който трябва да победи Интер, за да има надежда да излезе от група В, където те в момента са на трето място зад Барселона и италианците. Вертонген е един от стълбовете на отбраната Почетино за последните няколко сезона, но не е играл от победата над Хъдърсфийлд на 29 септември.

Spurs manager Mauricio Pochettino insists Tottenham Hotspur are motivated to shock Europe and reach the knockout stages of the Champions League.



[@HaytersTV]#THFC #COYSpic.twitter.com/yIesa3rnrM

— Last Word On Spurs (@LastWordOnSpurs) November 27, 2018

"Ян беше готов да играе срещу Челси, но решението ми бе Фойт и Тоби. Той е готов за игра. Вертонген работи толкова усилено през последните седмици", заяви Почетино.

Аржентинецът Фойт не е част от отбора на Тотнъм в Шампионската лига, докато неговият колега от центъра на защитата Давидсон Санчес не е в оптимална форма. "Когато Деле Али е под натиск, той е невероятен. Той обича предизвикателствата, а манталитетът му е, че той се отегчава бързо, когато не усети натиск", допълни Почетино.