Новото попълнение на Реал (Мадрид) Лука Йович разкри защо е избрал да продължи кариерата си на „Сантяго Бернабеу“. Сръбският нападател пристигна в „кралския‘ клуб срещу 70 милиона евро след отличен сезон в германската Бундеслига с екипа на Айнтрахт (Франкфурт).

„Аз съм най-щастливият човек на света. Развълнуван съм и съм сигурен, че взех най-доброто решение. Ще работя здраво, за да печеля титли с Реал Мадрид. Номерът, с който ще играя не ме интересува. Ще е хубаво да повторя постижението си от миналия сезон, но не мисля за това. Надявам се да науча много от Бензема, който е един от най-добрите нападатели в света”, заяви Лука Йович.

„Йович бе искан от големи европейски клубове, но мястото му е в Реал Мадрид. Мечтата му бе да играе за нас и ето го тук. Лука, ти отбеляза 27 гола през миналия сезон, но тук ще очакват много повече от теб, така че си изправен пред най-голямото предизвикателство в кариерата си. Много сме горди с теб, защото като дете си спял с фланелката на Реал”, сподели пък президентът на клуба Флорентино Перес.