Локомотив (Пловдив) подписа договор с бившия капитан на Черно море Георги Илиев. Шампионът с "черно-белите" от 2004 година се завръща на "Лаута". Илиев е роден на 5 септември 1981 година. Състезавал се е за отборите на Светкавица, ЦСКА и Шъдзяджуан Юнчан. За последно игра при "моряците". Новото попълнение на Локомотив говори пред клубния сайт:



"Чувствам се страхотно като играч на Локомотив. Когато от клуба ми се обадиха, нямах никакви съмнения в кой отбор ще продължа кариерата си. Доста хубави емоции съм имал тук, нормално е да съм повече от щастлив, че се завръщам на Лаута. Тук е момента да поздравя момчетата за спечелената Купа на България и перфектния завършек на миналия сезон. Финалът за Суперкупата с Лудогорец? Шансове винаги има. Ако подходим със себераздаване, с ум, смятам, че може да се поздравим с успеха.

През 2004 година изпитах вълшебни моменти, които ще са запечатани завинаги в съзнанието ми. Надявам се да успеем да предложим отново тези емоции на феновете. Добри шансове имаме във втория квалификационен кръг на Лига Европа, независимо дали ще се паднем с Радник (Биелина) или Спартак (Търнава). Несъмнено ще бъдат трудни мачовете, очаквам да излезнем крайни победители и да докараме отбор с голямо име тук, на нашия стадион".