Испански защитник е бил пред трансфер в ЦСКА-София, но всичко е пропаднало заради раздялата с Любослав Пенев. Става въпрос за централния бранител Иван Маркес. Той играе в полския Корона (Киелце) и сам разкри, че е бил близо до премонаване на “Армията”.

Маркес е бил искан лично от Любослав Пенев, с когото са работили заедно във Валенсия Б. Високият 191 сантиметра играч е бил сред любимците на треньора и затова той е имал желание да го доведе в България. Известно е, че Пенев имаше известни проблеми със защитата, след като реши да се откаже от услугите на Божидар Чорбаджийски. Той явно е имал конкретна идея как иска да изглежда отбраната му.

Иван Маркес е юноша на Малага. В ранните си години той играе в редица по-скромни отбори като Атлетико Малагеньо, УД Сан Педро и Ел Пало. След това дори стига до втория отбор на Атлетико Мадрид, но там изкарва само няколко месеца, след което се мести в Осасуна. Следващата му спирка е Б отбора на Валенсия, където се засича с Любо Пенев. интересно е, че и трансферът му в Корона е станал благодарение на близък до Любо мениджър.

“Меридиан мач”