Навръх рождения си ден един от лидерите в съблекалнята на Левски - Николай Михайлов, говори пред клубната телевизия на “сините”. Националът на България изрази задоволството си от свършеното до момента по време на лагера в Австрия, като не скри надеждите си за позитивно представяне следващия сезон в Първа лига. Михайлов бе категоричен, че промените, които се случват на “Герена”, показват ясно, че клубът върви в правилната посока. Записалият редица силни мачове за холандския Твенте страж си пожела през новата кампания 26-кратният шампион да бъде конкурентен на хегемона в последните години Лудогорец.

“Направихме добър и сплотен колектив. Оптимист съм за бъдещето. Пожелавам си най-вече да съм здрав, да вървим заедно напред и да постигнем целите, които сме си поставили. Мисля, че свършихме доста работа по време на тренировките. Натоварванията бяха на ниво. Нормално е да има известно психическо затормозяване, но смятам, че лагерът е много пълноценен. Нещата вървят по план, като най-важното е, че няма сериозни здравословни проблеми в отбора. И в двете контроли, които изиграхме до момента в Австрия, можехме да запишем по-добри резултат, но това не е толкова важно”, коментира Михайлов.

“Съперниците ни в България не ни интересуват. Изцяло сме фокусирани върху това, което трябва да свършим. Не познавам състава на Ружомберок, но когато говорим за клуб от Словакия, си представям физически здрав и силен отбор. Ще гоним добър резултат в първата среща. За съжаление, на реванша няма да можем да разчитаме на своите фенове, което е голяма загуба за нас. Ще се опитаме да преодолеем съперника, но няма да ни бъде лесно. Но то в последните години срещу кого реално ни е било лесно? Ще дадем най-доброто от себе си да продължим напред”, увери вратарят на “трикольорите”.

“Доста неща се случват в Левски в момента. Клубът върви бавно, но в правилната посока. До няколко години ще бъде коренно различен във всеки един аспект. “Сините” фенове са зажаднели за победи и трофеи, след като доста ги изтормозихме последното десетилетие. За тях най-важното е да виждат, че вървим в правилната посока. Само тогава истинският левскар ще приеме случващото се и ще ни подкрепи. Надявам се, че наистина ще бъдем реален конкурент на хегемона Лудогорец, ще се надиграваме като равен с равен с него и в даден момент ще успеем да го “подхлъзне”, допълни още Михайлов.