Отборът на Левски излиза срещу руския шампион Зенит (Санкт Петербург) в най-престижната си проверка от дълги години насам. Двубоят стартира в 19:00 часа българско време на стадиона в Куфщайн. Това е втора контрола и за двата тима, които водят подготовка в Автрия. Петър Хубчев дебютира начело на “сините” с минимално поражение от лидера във втора дивизия на Бразилия Ред Бул Брагантино (0:1). Звездите на Сергей Семак пък разбиха с 6:1 местния Вакер Инсбрук преди четири дни. Бранислав Иванович и компания дори си позволиха лукса да получат гол в самото начало, но след това разгромиха изпадналия от елита на Австрия състав.

Петър Хубчев няма да разчита на Николай Михайлов, който пази 90 минути срещу бразилците, като дебют ще направи черногорският национал Милан Миятович. Националът на България имаше пълноценно занимание тази сутрин с Армен Амбарцумян. Капитанът Живко Миланов, който получи болки в дясното бедро в последната минута срещу Брагантино, също е аут за срещата. Атанас Кабов и Холмар Ейолфсон също се очаква да почиват срещу руснаците.

Най-вероятно Хубси ще направи четири промени в титулярния състав, като освен Михайлов и Миланов, Илия Юруков и Мартин Д. Петков ще бъдат заменени. Четиримата нови в стартовите 11 трябва да бъдат Миятович, Ивайло Найденов, Мартин Райнов и Станислав Костов. Това значи, че само Франко Мазурек от новите попълнения няма да стартира от първата минута, тъй като Янис Каргас ще си партнира отново с Нуно Рейш в центъра на защитата.

Вероятен състав на Левски:

Милан Миятович, Ивайло Найденов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Станислав Иванов, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Костов