Трансферът на халфа Стефан Баджи в Лудогорец може да се окаже животоспасяващ за един от емблематичните турски клубове - Бурсаспор. Бившият отбор на Димитър Иванков изпадна в много сериозна финансова криза през изминалия сезон, което се отрази и на спортно техническото представяне на тима и "крокодилите" изпаднаха от елита на Турция.

Сенегалецът бе трансфериран при "орлите", като парите, които турците ще получат ще са от изключителна важност за финансовата стабилизация на клуба. Медиите в южната ни съседка дори са учудени, че тимът е успял да договори трансферна сума за играча, след като според слуховете футболистите не са взимали заплати в продължение на пет месеца и биха могли да разтрогнат по вина на клуба.

Frey’de rakam 771 bin €’ya çkm! #Bursaspor https://t.co/QAqyJW6QtT

— Bursasporluyuz.org (@bursasporluyuz) June 29, 2019


Вчера също така стана ясно, че клубът е избегнал забрана за трансфери и наказание отнемане на точки за новия сезон, след като ръководството се е разплатило с бившия футболист на Бурса Себастиен Фрей. Някогашният национален вратар на Франция съдеше клуба за неизплатени заплати в периода 2013-2015, като сумата възлизаше общо на 771 хиляди евро. Не е ясно дали плащането към стража има връзка със свежите пари от трансфера на Баджи, като местните медии твърдят, че важна роля по разрешаването на случая има кметът на града Алинур Акташ.