Кондиционният треньор на Лудогорец Иван Диас даде интервю за АС, в което сподели гледната си точка за работата в клуба и целите, които отборът преследва.

"Отидох в България по три причини: професионална, защото не е същото да си асистент и първи кондиционен треньор; икономическа, тъй като по-голямата отговорност носи повече приходи, а също и експериментална.
В Лудогорец равенствата и особено пораженията не се приемат. Това е клубът с най-голяма икономическа мощ в България, затова не можеш да оставиш и най-дребния детайл на произвола на съдбата. Тук не разбират какво е провал, защото не са свикнали да се провалят", каза Диас.

Диас не се поколеба да окачестви Лудогорец като „Реал Мадрид и Барселона на България”, макар собственикът Кирил Домусчиев да желае неговия тим в игрово отношение да се доближава до Атлетико. „Те ме привлякоха с тази цел и постоянно ме питат дали тренираме като Атлетико. Те винаги ме питат: „Не носят ли нашите играчи същия заряд като тези на Атлетико?” Всичко опира до процеса на адаптация, но огледалото, в което Лудогорец се оглежда, е Атлетико Мадрид”, заключи специалистът.