Обявеното за днес посещение на комисия на УЕФА на “Лаута” се оказа партенка. Според информация на “Тема спорт” във вторник на стадион “Локомомотив” в Пловдив трябваше да дойде инспектор на евроцентралата, който да провери как върви дейността по подобренията на спортното съоръжение.

“Не очакваме никого! Комисията на УЕФА ще мине около датата 20 юли, за да проверят и оценят завършения ремонт на стадиона. Преди да ни посетят, ще получим уведомително писмо за това”, заявиха за PlovdivDerby.com от Локомотив.

Ръководството постави нови 2120 седалки по трибуните - 660 за трибуна "Бесика" и 1460 на трибуна "Спортклуб". Възможно е седалките на "Бесика" да стигнат бройката от 1000 с поставянето на два допълнителни блока от двете страни на металната трибуна, но за момента тези корекции няма да се правят. Секторът за гости пък ще бъде тази част от трибуна "Спортклуб", на която са поставени новите седалки. "Централната трибуна" си остава с капацитет от 1300 места, като там ще бъде извършен ремонт на козирката и на журналистическата ложа. Цялостният капацитет на стадиона ще нарасне до 8200 места. По стадиона се извършват още куп дейности, като повечето са във вътрешността на съоръжението и по козирката. Дотук от Локо са готови с половината предвидени ремонти, съобщава plovdiv24.bg.