Академия “Арес” взе участие в международния турнир "Champion of Champions" с три възрастови групи - набори 2007, 2008 и 2010/2011. Кулминацията бе при набор 2008 г., които записаха пет победи с голова разлика 17:1. Момчетата на Росен Танев стигнаха до финала, където се изправиха срещу една от най-добрите школи в сръбския футбол - тази на Цървена звезда, като отстъпиха с 0:3.

По-рано тази година към треньорския щаб на академията се присъедини екип от сертифицирани кондиционни специалисти. Академия “Арес” се довери изцяло на “2sport4life” - спортна организация, утвърдила се като водеща в дейността си на територията на България. Начело на менторския екип са Кирил Райков и съпругата му Лилия. И двамата професионални спортисти с богат опит със стотици деца от училища и клубове, като развиват проект за функционални тренировки на подрастващи - “Детето чудо”.

Добрата подготовка на вратарите в академията е поверена на бившия вратар на Септември (София), Вихрен (Сандански), Ботев (Пловдив) и Славия - Славчо Тошев. “Арес-котките”, или момчетата на Славчо, с упоритост и усърдие усъвършенстват техниката и каляват хладнокръвието, рефлекса и концентрацията си. Талантите в школата, родени през 2010, 2011 и 2012 година, са водени от Ангел Павлов.