С фрактури на 4 ребра е пострадал пътникът в колата, която катастрофира и изгоря в нощта срещу вторник, в землището на с. Божичен.

Сигнал за инцидента е постъпил в 00:28 ч на 4 юни в РУ-Две могили. Изпратените на място полицаи са установили, че на третокласен път III - 501 / гр. Русе - гр.Бяла, в района на километър 13 + 100  в землището на с. Божичен, лек автомобил "Фолксваген Поло" с великотърновска регистрация, управляван от неправоспособен 33-годишен мъж.

При движение в посока от гр. Бяла към гр. Русе, след десен завой при суха пътна настилка, е напуснал пътното платно вляво и се е блъснал в дърво в левият банкет, под нивото на пътя. В резултат е пострадал пътник в автомобила на 28 г., който е получил фрактура на 4 ребра и е настанен  в УМБАЛ „Канев“.

Автомобилът се е запалил, като пожарът е потушен от служители на РСПБЗН – Две могили. На водача е взета кръвна проба за установяване на  концентрация на алкохол в кръвта. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група от РУ – Две могили.

Причините се изясняват, образувано е досъдебно производство.