44-годишен учител по физическо от Русе бе осъден на 8 години затвор за блудство с две деца.

Ивайло Александров е бил преподавател на двете малолетни момичета, когато се е възползвал от тях. Прокуратурата ще протестира присъдата, тъй като обвинението поиска по-високо наказание от 14 години лишаване от свобода, предава Русе Медиа.

Учителят бе изправен пред съда през есента на 2018 г. пред Окръжния съд по обвинение в сексуални контакти и блудствени действия с малолетни свои ученички, като делото се гледа при закрити врата заради възрастта на пострадалите.

Ивайло Александров е арестуван през декември 2017 г., когато родители подават сигнал до директора на училището. Притеснени от поведението на дъщеря си, те са разбрали за смущаващите контакти на 13-годишното момиче с преподавателя по физическо. В хода на разследването става ясно, че учителят е имал подобно поведение и действия в продължение на повече от 4 години, като едното от момичетата е било обект на блудство още през 2013 г.

С една от ученичките учителят е имал на няколко пъти сексуален контакт, а друга от жертвите му е направила опит за самоубийство.

След като случаят придоби гласност, в социалните мрежи се появиха постове, според които въпросният преподавател е имал подобно смущаващо поведение и в други училища, където е работил.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.