Река Дунав беше във фокуса на няколко детски работилници.

Днес в сградата на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се проведе работилница с конкурс за най-добра детска рисунка на тема „Дунав по-красиво място утре“.

В инициативата участваха повече от 25 деца, като сред тях имаше и малки художници от Школата по изобразителни изкуства – живопис, графика, рисувана коприна, скулптура и керамика с ръководител Маргарита Хрисандова при Общинския детски център за култура и изкуство.

Паралелно с това се проведе и литературно четене на стихотворения и есета на тема „Дунав – моето днес и моето утре“. В предизвикателството се включиха деца от Клуб по творческо писане „Слово“ с ръководител Иглика Пеева към Възрожденско читалище „Зора“.

Припомняме, че най-добрите творби ще бъдат преведени на английски език и така ще допринесат за обогатяването на пътуващата изложба „DANUrB – Дунавски градски бранд“, която беше открита на 20.06.2019 г. в Регионалната библиотека.

Всички участници получиха за награда едночасова разходка по р. Дунав с кораба „Русчук“.

На събитието присъстваха представители на Областна администрация Русе, Агенцията за развитие на човешките ресурси и Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Инициативата е част от предвидените дейностите по проект „DANUrB – Дунавски Градски Бранд“, финансиран по програма „Дунав“ 2014 – 2020.