Шампионът на България за 1986 година Берое посреща Дунав днес, от 18:00 часа, в опит да се утвърди още по-категорично в Топ 6. Заралии излъгаха Етър у дома в миналия кръг (1:0) и макар да не впечатлиха с игра, Камбуров показа класата си с пореден гол, негов 217-и в елита.

Днес по състава ще има минимални промени. Ерол Алкан се завръща след наказание и ще застане в центъра на защитата до Баранов, а Иван Бандаловски ще мине вдясно вместо Милен Желев. В групата пак не попадна Владимир Гаджев, който още не е готов за игра.

Дунав пък не може да разчита на трима защитници - Исаевски и Мунин са контузени, а преотстъпеният от Берое Емин Ахмед няма право да играе. Обстановката под Аязмото е отлично позната на Георги Динков и Фърчулеску, които до неотдавна бяха част от заралии. Вчера русенци тренираха на базата на Берое.

"Идваме да вземем нашето - коментира треньорът на Дунав Людмил Киров пред "Тема Спорт". - За всеки отбор е трудно да спечели две поредни домакинства. Напрежението ще е върху Берое. Виждам израстване в нашия отбор и не се съмнявам, че ще го затвърдим. Да, играем трудно като гости, но и Славия също имаха проблеми навън, а ето че след седем мача без победа спечелиха във Враца. Сега е наш ред за успех като гости. Разполагам с 20 много равностойни играчи и имам сериозни затруднения при избора на 11. Запознати сме със силните и слабите страни на Берое и трябва по най-добрия начин да се възползваме от уязвимите им места", допълни Киров.