Целта през новия сезон е да не се борим отново за оцеляване, а да се намираме по-напред в класирането. Ще се постараем да вдигнем нивото. Това каза треньорът на Дунав Людмил Киров.
Отборът на Дунав започва от днес подготовка за новия сезон на клубната база, а от 17 до 28 юни футболистите ще бъдат на подготвителен лагер в Трявна. Предвидени са и няколко контролни срещи.
Киров обясни, че от досегашния състав остават 13 футболисти. Отборът напуснаха Станислав Антонов, Божидар Васев, Христо Попадийн, Петър Патев и Мухамаду Ндиайе. Техните договори са изтекли и на са били подновени. Емин Ахмед и Светослав Ковачев, които бяха преотстъпени на Дунав съответно от Берое и от Лудогорец, също няма да играят за русенския тим през новия сезон.


"Целта бе да запазя гръбнака на отбора от 12-13 футболисти", каза Киров.
Той информира, че три нови попълнения трябва да пристигнат днес. Това са Христос Контохристос от Локомотив (София) - ляв бек, Владислав Романов от Локомотив София - крило, и десният бек Илиян Попов - юноша на Левски, последно играл в Струмска слава.


Киров съобщи, че Стефан Христов - голмайсторът на Витоша Бистрица, ще пристигне на 13 юни /четвъртък/.
"До края на седмицата ще се съберем в пълен състав. Очакваме още две-три нови попълнения, чийто имена засега няма да бъдат обявени", каза Киров.