Локомотив (Пловдив) приема Дунав от 15:00 часа в мач от 25-ия кръг на Първа лига. “Смърфовете” загубиха шансовете си да се класират в Топ 6 за плейофната фаза на първенството, но въпреки това ще се опитат да зарадват феновете си с нова домакинска победа. Преди седмица отборът на Бруно Акрапович разгроми Берое с 4:1, а днес на “Лаута” пристига един от аутсайдерите в шампионата. Дунав е на предпоследното 13-о място и дори точка от визитата в Пловдив ще е добре дошла за “драконите”.

Димитър Везалов и Мустафа Абдулхани са контузени, а Момчил Цветанов е наказан. Най-вероятно крилото ще бъде заместен от Бирсент Карагарен. Мястото на Везалов до Стивън Езе в сърцето на отбраната пък ще заеме Асен Георгиев. В преди позиции Акрапович ще пусне Анте Аралица. Зад него ще действа любимецът на феновете Димитър Илиев.

Дунав е сред най-слабите гости от началото на сезона. Русенци имат едно равенство и цели 11 загуби далеч от дома. Старши треньорът Людмил Киров обаче заяви, че отборът му не отстъпва на Локомотив и има сили да постигне положителен резултат.

През есента Дунав надви Локо с 1:0 в Русе.

ППЛ - 25 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ДУНАВ

Вероятни състави:

ЛОКО ПД (4-2-3-1): Луков; Петрович, А. Георгиев, Езе, Томашевич; Умарбаев, Банович; Карагарен, Д. Илиев, Марич; Аралица
Старши треньор: Б. Акрапович
ДУНАВ (4-2-3-1): Макенджиев; Ахмед, М. Ковачев, Динков, Исаевски; Станоев, Д. Димов; Фирцулеску, Щерев, Б. Васев; Иса
Старши треньор: Л. Киров

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: “Локомотив”
НАЧАЛО: 15:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК