Отборът на Дунав излиза за задължителен успех над последния в класирането Верея в ранния мач от програмата на днешния междинен 22-и кръг в Първа лига, който е от 12,15 часа на градския стадион в Русе. В предишния кръг Дунав загуби с 0:3 от Етър, а Верея сензационно удържа 0:0 срещу лидера Лудогорец.
Треньорът на “драконите”  Людмир Киров няма да разчита отново на трайно контузения Илия Мунин. Аут е и Христо Попадийн заради натрупани жълти картони. В състава се завръща след наказание капитанът Мартин Ковачев. Очаква се домакините да се опитат да решат рано мача, за да не бъдат застигнати от съдбата на Лудогорец.
През седмицата около Верея избухна скандал, след като се разбра, че клубът е бил глобен по подозрение в уреждане на мачове. Добрата новина е, че документита на украинския треньор Олександър Севидов вече са уредени и той може без проблеми да води отбора от скамейката.
Гостуването в Русе ще пропусне Станислав Маламов, който не е възстановен от контузия. Мястото му ще заеме Станислав Станчев, който ще действа на по-предни позиции. В отбраната Севидов няма да прави промени, тъй като тя се справи добре срещу Лудогорец.

Дунав: Макенджиев, Инкоом, Динков, Патев, Исаевски, Станоев, Димов, Васев, Станчев, Ахмедов, Ковачев.

Верея: Ганев, Мачадзе, Василиев, Нтойа, Рубин, Коругис, Доброволски, Василиевич,  Ковальов, Ризванович, Рудика.

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК