Първата тренировка за футболистите на Дунав ще е на 7 януари (понеделник) от 14:00 часа на стадиона в кв. "Здравец", обявиха вчера от клуба. Въпросът е кой ще се появи на терена. На този етап освободените са шестима - Преслав Петров, Махамаду Ндиайе, Дерик Менса, Даниел Пехливанов, Александър Александров и последно Бранимир Костадинов. С него раздялата е била оформена в последния ден на миналата година - 31 декември. Очаква се да напусне и Божидар Васев, който е почти сигурен за Арда.

За старта на зимната подготовка трябва да се появяват няколко румънски играчи. Те ще дойдат от комшийския Астра (Гюргево) и ще са под наем. Румънският тим иска да обиграва някои от младите си футболисти, като ръководството на Дунав е откликнало на възможността и е дало зелена светлина за това. По време на подготвителния период драконите ще изиграят 7 контролни срещи.

В първата от тях те ще премерят сили с Ботев Враца. Срещата е насрочена за 17 януари в Правец. Два дни по-късно тимът тръгва за Турция. Там ще се играят пет проверки - на 22.01 с Халадаш (Унгария), на 24.01 със Сепси (Румъния), на 26.01 с Поханг Стилърс (Южна Корея), на 28.01 с Шинник (Русия), на 31.01 с Химки (Русия). Последната контрола ще бъде срещу Черно море във Варна на 6 февруари.

"Тема спорт"