ЖФК Пълдин победи с 1:0 тима на Риал (Ковачевци) в мач от 9-ия кръг на шампионата при дамите. Двубоят се проведе на стадиона в село Ковачевци край Перник.

Пловдивчанки бяха без 5 от основните си състезателки, които са с контузии от градското дерби срещу Енко в предишния кръг. Въпреки това възпитаничките на Ангел Славов показаха по-добра игра от началните минути и логично поведоха в 26'. Точна за ЖФК Пълдин бе Кристияна Димитрова. Пет минути по-късно отново Димитрова се оказа сама срещу вратарката, след като излезе от дълбочина, но бе отсъдена дискусионна засада.

След почивката Михаела Арабаджиева и Димитрова пропуснаха от чисти ситуации и лишиха пловдивчанки от по-изразителна победа.

Това бе последен кръг от есенния полусезон, след който състезателките на треньора Славов се намират на 4-та позиция, имайки равен брой точки с 2-ия и 3-ия в класирането - 17. ЖФК Пълдин обаче е с мач по-малко, а въпросният двубой е срещу ЛП Суперспорт и ще бъде игран утре в "Царско село". Добрата новина за пловдивския тим е, че по-голяма част от отсъстващите състезателки от последния мач ще се завърнат в игра.