Времето на Разпети петък: Най-студено в Бургас, живакът достига едва 14-15°C

Днес ще е последният по-хладен ден, още през уикенда започва затопляне


В Руен и Сунгурларе температурите ще достигнат до 20°C, в Карнобат и Айтос до 21-22°C

Времето в Бургас днес, на Разпети петък, ще е слънчево и въпреки това все пак температурите няма да достигнат повече от 14-15°C. Вятърът ще е умерен до полусилен. Облачност почти няма да има. Петъчния ден поставя началото на големите Великденски почивки и за щастие ни очаква сравнително по-топъл уикенд.

По цялото Черноморие очакванията са подобни. На север от Бургас в Поморие термометрите ще покажат най-много до 14°C, В Несебър ще е по-топло от вчера – живакът ще покаже до 17°C.

На юг, в Созопол, също ще е по-топло от Бургас с температури от 15-16°C и по-слаб вятър, но все пак значителен вятър. В Приморско вятърът ще е още по-слаб, температурите няма да надвишат 15°C. В Царево ще е по-топло –живакът ще достигне до 15, дори 16°C, а вятър на практика няма да има.

Руен и Сунгурларе, поддържат тенденцията от вчера и там и днес пролетта се усмихва за пореден ден. Максималните очаквани температури ще са между 19°C и 20°C. Облачността ще е незначителна.

Карнобат и Айтос също ще се радват на хубаво време. Вчера живакът там удари 20-22°C, и днес, на Разпети петък, няма да е по-различно. Слабият вятър и предимно слънчевото време само ще допринесат за празничното настроение в двете общини.

В Камено, като вчера, ще е значително по-студено. Живакът ще достигне до едва 14°C, докато в Средец се очава да е значително по-топло – 19, дори 20°C със слаб до умерен вятър. 

Малко Търново също ще се радва на топло време. Изглежда южното географско положение най-после започва да се усеща в странджанската община и там живакът ще достигне до 20-21°C, с лек ветрец. Слънцето няма да се скрие зад облаци през целия ден. 


В категории: Времето днес