Тракийци цялата страна се събират днес в Бургас, програмата е много интересна

Голям тракийски събор ще се проведе днес в Бургаските минерални бани


Началото на събора е от 10:30 часа

22-то издание на Тракийския фолклорен събор „Памет за Тракия”, организиран от Тракийско дружество „Екзарх Антим I” и Народно читалище „Тракия – 2015”, с подкрепата на Община Бургас ще се проведе днес в парк „Минерални бани” – кв. Ветрен.

Началото на събора е от 10:30 часа.

Тази година, специално за всички тракийци, на събора ще пеят известните Георги и Калина Германови. Георги Германов е един от изтъкнатите български народни певци и събирачи на тракийски песни. Има издадени 9 самостоятелни албума, а във фонда на Българското национално радио има над 200 записа с народни песни. Участие в програмата на събора ще има и друг известен български изпълнител – Мустафа Чаушев.

Традиционно в музикалната програма ще се включат и представителни тракийски фолклорни групи, които ще изпълнят автентични народни песни.

Тракийският събор се е утвърдил през годините като едно от големите регионални мероприятия, което събира хора от цяла бургаска област, както и гости и състави от Кърджали, Варна,Айтос, Сливен, Пловдив и др. Организаторите канят всички, които обичат хубавата българска народна музика и пазят тракийските песни в сърцата си, да заповядат на събора.


В категории: Бургас