Семейства се съдят за луксозна яхта в Созопол, ЧСИ я пусна на публичен търг

Тя е с дължина 12 метра и височина на борда 2 метра, разполага с три спални, всекидневна и кухненски кът


Началната цена на ветроходната лодка е 49 176 лв.

Брат и сестра се скараха за наследствената лодка и изпаднаха в любопитна ситуация, след като се наложи да делят общо имущество – ветроходна яхта „Спика 1”. Двамата собственици, всеки от които притежава по ½ от яхтата, не са успели да се разберат как да процедират с движимото имущество, вероятно и двамата имат интерес към лодката и затова в сделката се намесва частен съдебен изпълнител (ЧСИ), показва проверка на Флагман.бг.

Началната тръжна цена на яхтата е обявена като скромните 49 176 лв., предвид какво всъщност представлява плавателният съд, който към момента се намира на „Марина порт Созопол”. Дължината й е 12 метра, височината на борда 2 метра, а ширината е около 4 метра.

Тя е предназначена за 6 лица и 2-ма членове на екипажа. Разполага с три отделни спални помещения, кухненски и всекидневен кът с маса и мека мебел. Интериорът е с изцяло дървена лакирана ламперия.

По данни на собствениците яхтата за последно е била във вода през 2016 г., което означава, че вероятно ще се наложи новият собственик да я ремонтира сериозно. От февруари 2018 г. обаче яхтата е заличена от регистъра на Агенция „Морска администрация”.


В категории: Созопол