Посрещаме лятото със слънце и дъжд

Днес точно в 18:54 часа България посреща астрономическото лято. Типично лятно ще е до обяд времето днес, каза Натали Трифонова от бТВ


Прогноза за времето - петък, 21 юни 2019 г.

Днес точно в 18:54 часа България посреща астрономическото лято. Типично лятно ще е до обяд времето днес. В момента, когато посрещаме лятото, обаче на много места в страната - в планинските и в северните райони, ще превали.  Не е изключено да има и градушки, и мълнии, каза синоптичката на бТВ Натали Трифонова в „Тази сутрин“.

Няма да липсват и слънчеви часове, но главно преди обяд, добави тя.

В планините до обяд времето ще е предимно слънчево, а след това ще има валежи и гръмотивични бури. Максималната температура на 1200 височина ще е 22 градуса. 

На морето ще е слънчево и само на отделни места по северното крайбрежие краткотрайно ще превали. Температурите в курортите ще достигат 30 градуса. 

В неделя следобед валежи ще има в Северозападна България

През почивните дни времето ще е горещо с температури до 33 градуса. Живакът в термометрите ще достига на места до 36-37 градуса.

В неделя следобед валежи ще има в Северозападна България. 

В началото на следващата седмица се очакват по-значителни количества дъжд. Ще вали на много места в страната, ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Само на морето ще е почти без валежи.