Отлична новина! Златният физик Тео ще набира своите гении наесен и в Бургас

Кметът Димитър Николов дойде на прожекцията с малкия си син Захари, за да го запознае с един истински съвременен будител


Десетки родители доведоха децата си на премиерата на филма за учителя с мисия в Дома на НХК

Бургас отново доказа, че е град на просветата и духовността, след като вчера десетки родители доведоха децата си на премиерата на филма за златния ни физик "Формулата на Тео".

Теодосий Теодосиев е учителят с мисия от Казанлък, който създава гении и не иска нищо в замяна. Впечатлен от неговата личност и каузата му кметът на Бургас Димитър Николов доведе на прожекцията малкия си син Захари и му даде шанс да се докосне до личността на един от малкото истински съвременни будители.

В залата бе обявена и отлична новина, която ще позволи на бургаските ученици да работят заедно с Тео. Кметът Николов обяви пред препълнената зала, че от септември месец Тео ще прави изнесени уроци в Бургас и ще набира тук своите гении сред бургаските деца от долните курсове в училищата.  

"Това е един истински вдъхновител, учител и будител Теодосий Теодосиев. Всяка среща с него е истинско пиршество за ума и душата. През септември Тео има готовност да идва по- често в Бургас за работа с наши ученици и учители. Благодаря и на режисьора Николай Василев за мисията му да популяризира делото на Теодосий и представянето на филма за него в нашия град", каза Димитър Николов.

Премиерата на "Формулата на Тео" е знакова, защото бе последната прожекция преди началото пълното преобразяване на Дома на НХК, което ще започне в понеделник.

 


В категории: Бургас