Министър Николина Ангелкова: С развитие на конгресен туризъм в Слънчев бряг удължаваме сезона от април до октомври

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще бъде официален гост на най-голямото събитие по случай 60-годишнината на най-големия летен курорт у нас


Според данни на министерството регистрираните в началото на годината по-малко резервации на туристи са се стопили до 1-2%

С развитие на конгресен туризъм в Слънчев бряг удължават сезона от април до октомври. Това стана ясно на брифинг на министъра на туризма Николина Ангелкова, която ще бъде официален гост на най-голямото събитие по случай 60-годишнината на най-големия летен курорт у нас. Министър Ангелкова честити юбилея на изпълнителния директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров и на Слънчев бряг.

По време на изказването си тя цитира основните цифри, които са доказателство за доброто сътрудничество между дружеството и Министерството на туризма. От 2014 г., откакто е създадено министерството, е регистриран 21% ръст на нощувките само в Слънчев бряг. За 2018 година 5,3 млн. нощувки са регистрирани само в комплекса. От 2014 г. до момента 33% е ръстът на нощувалите дори само за една вечер. От 2014 г. до момента 49% е ръстът на приходите от нощувки само в Слънчев бряг, като надхвърлят 300 млн.лв. "Тези данни показват, че Слънчев бряг е ключов за развитието на летния туризъм в България", каза министър Ангелкова. Тя бе категорична, че Министерството на туризма и ръководството на "Слънчев бряг "АД не разчитат само на летния туристически сезон, а работят усилено и за неговото удължаване. Изградената база и инфраструктура могат да бъдат използвани и за конгресен туризъм и се работи в тази посока, подчерта Ангелкова. 

Тя успокои, че според данни на министерството регистрираните в началото на годината по-малко резервации на туристи са се стопили до 1-2%.

„60 години юбилей, никога не си бях представял, че ще го посрещна. Тези, които ме познават, знаят, че моят професионален път започна в Слънчев бряг през 1994 г. Минал съм през всички нива – и ниски, и високи, и благодаря на всички, които работиха, за да посрещаме сезона всеки път по-модерни, пищни и все по-успешни“, каза изпълнителният директор на „Слънчев бряг" АД Златко Димитров.


В категории: Несебър , Политика