Маркет линкс: Като видят Борисов, българите се успокояват


Премиерът Бойко Борисов има устойчиво по-висока подкрепа, отколкото получава собствената му партия ГЕРБ.

Ретингът на Борисов не е пострадал от "Апартаментгейт", за разлика от този на ГЕРБ, през април и май. Това е един от изводите на съвместното национално представително проучване на „Маркет линкс”, проведено сред 1001 пълнолетни българи в периода 11-19 юни, огласено по бТВ от Добромир Живков.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче има по-нисък рейтинг от партията, според проучването. Колкото повече Бойко Борисов е публичен, толкова повече българите се успокояват, че има кой да управлява – и да управлява със здрава ръка, коментира Живков.

При избори днес ГЕРБ биха взели 30,6% от гласовете, БСП – 28,9%, ДПС – 8%, „Обединени патриоти” – 6%. „Демократична България” 5,3%, а „Воля” е на ръба с 3,3%. Огромна част от българите смятат, че страната не се развива в правилната посока – песимистите са два пъти повече от оптимистите.

Премиерът Бойко Борисов има устойчиво по-висока подкрепа, отколкото получава собствената му партия ГЕРБ. Ретингът на Борисов не е пострадал от "Апартаментгейт", за разлика от този на ГЕРБ, през април и май. Това е един от изводите на съвместното национално представително проучване на „Маркет линкс”, проведено сред 1001 пълнолетни българи в периода 11-19 юни, огласено по бТВ от Добромир Живков.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче има по-нисък рейтинг от партията, според проучването. Колкото повече Бойко Борисов е публичен, толкова повече българите се успокояват, че има кой да управлява – и да управлява със здрава ръка, коментира Живков. При избори днес ГЕРБ биха взели 30,6% от гласовете, БСП – 28,9%, ДПС – 8%, „Обединени патриоти” – 6%. „Демократична България” 5,3%, а „Воля” е на ръба с 3,3%. Огромна част от българите смятат, че страната не се развива в правилната посока – песимистите са два пъти повече от оптимистите.