Какви апартаменти пусна правителството за продажба в Бургас

Блоковете са на хубави места, но са относително стари, апартаментите разполагат с големи мазета


Жилищата в "Лазур" и на ул. "Цар Симеон I" са на хубави места и имат големи мазета, но са в стари блокове

Двата апартамента в Бургас, които правителството одобри за продажба в началото на месеца, се намират в относително стари сгради, показа справка на „Флагман“.

Припомняме, че жилищата са собственост на държавното дружество „Агенция дипломатически имоти в страната“ (АДИС). Едното се намира в бл. 21 на приморския жк „Лазур“, а другото е на централната ул. „Цар Симеон I” в бл. 103, според правителственото решение.

На сайта на АДИС съобщават, че продажбата на имотите ще се извърши чрез публичен търг по ред, определен в Правилник за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие на капитала. Търгът ще бъде обявен в централен ежедневник, на електронната страница на Дружеството и на страницата на Министерството на икономиката.

Ако продажбата се извърши след 4 август, тя ще бъде засегната от промени в закона за приватизация от миналата година.

Тогава апартаментите ще трябва да бъдат обявени на електронна платформа за продажба на имоти, става ясно още от съобщението на сайта на АДИС.

Адресът на жилището в жк „Лазур“ е бл. 21, вх. 3, ет. 6. То е със застроена площ 59,54 кв. м. Към него има и избено помещение с площ 5,44 кв. м., сочи справка в Кадастъра.

Другият апартамент е срещу Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“. Той е с точен адрес ул. „Цaр Симеон I”, бл. 103, вх. 4, ет. 3.

Застроената му площ е 52,71 кв. м., разполага и с доста голямо мазе – 11,25 кв. м.

Блок 21 в "Лазур"
Блокът на "Цар Симеон I" е срещу ПМГ "Никола Обрешков"

Сградите, в които са двете жилища, е видно, че са старо строителство от времето на соца.

Припомняме, че със същото решение правителството одобри за продажба чрез търг още няколко имота в София и Варна.

Аргументите са, че те са с отпаднала необходимост за АДИС и инвестициите в тях са икономически неоправдани.

Правителството разпорежда продажбата на недвижимите имоти да се извърши при начална цена, не по-ниска от определената от независим лицензиран оценител.


В категории: Бургас