Добри хора, помогнете! Елате на концерта на Костадин Михайлов, за да възкресим християнска светиня в Странджа

Костадин Михайлов одухотворява Странджа със своя красив глас, талант и магия. Той е нестинар, певец и голям човек с голяма душа, каза кметът Илиян Янчев (вдясно)


Докато се наслаждавате на странджанските ритми, ще можете да си закупите на диск песните на гласовития изпълнител благотворително и по този начин да  дарите за възстановяването на един от емблематичните параклиси край Малко Търново – „Св. Богородица” в местността Църногорово

Бургазлии, малкотърновци, странджанци, тракийци и всички християни, които милеят за светите места у нас, елате на 29 юни, събота, от 20 часа на концерта на Костадин Михайлов в Летния театър в Бургас. Входът е свободен, а каузата, в името на която се организира събитието, е повече от благородна. Докато се наслаждавате на странджанските ритми, ще можете да си закупите на диск песните на гласовития изпълнител благотворително и по този начин да  дарите за възстановяването на един от емблематичните параклиси край Малко Търново – „Св. Богородица” в местността Църногорово. Светинята е построена в далечната 1926 г., а местността е известна с това, че още преди няколко века там са се провеждали надпявания със странджански народни песни и панаир на Църногорово. В местността е вододайната зона на Малко Търново, а в самия параклис е имало аязмо, което ще бъде реставрирано.

„Параклисът е в окаяно състояние, средствата ще бъдат директно вложени и целта ни е да се възстанови и районът да стане туристически маршрут. Убеден съм, че малкотърновци, странджанци и тракийци ще напълнят Летния театър, защото е удоволствие да се слуша Костадин Михайлов. Купувайки си диск, ще помогнете за тази богоугодна кауза. Концертът е един повод да се съберем и да покажем, че наистина сме силна общност”, каза кметът на Малко Търново Илиян Янчев и призова да се включим благотворителната кауза.

Костадин Михайлов одухотворява Странджа със своя красив глас, талант и магия. Той е нестинар, певец и голям човек с голяма душа, добави градоначалникът. Той подчерта, че инициативата е дошла от певеца, който работи в музея на Малко Търново, видял е състоянието на параклиса и е предложил на кмета да направи благотворителния концерт.

„Искрено вярвам в успеха на инициативата, защото така започнахме ремонта на купола на църквата в Стоилово, във Визица, в Граматиково. Сега започваме и църквата в Калово. Смятам, че за това трябва да се грижи държавата, след това църквата и на трето място хората. За съжаление при нас се получава отзад напред. В момента се прави ремонт на църквата в село Бръшлян по проект с голямо участие на държавата и църквата”, обясни Илиян Янчев.

Кметът на Малко Търново бе категоричен, че идеята му е всички църкви и параклиси да се поддържат в добро състояние, да не се изоставят, за да може всеки турист, който иска да се докосне и да вземе нещо от традициите и обичаите на Странджа, да го направи по най-добрия начин.

В концерта в събота, от 20 часа в Летния театър, ще участват още славея на Странджа Жечка Сланинкова, тракийския певец Стоян Ганчев и още няколко популярни състава.  




В категории: Малко Търново