Димитър Николов пред 14 хиляди: Нека се вдъхновим от енергията и работата на г-н Борисов за победа!

Гост на форума в "Арена Армеец" е кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер


Бургаският кмет призова местните структури на ГЕРБ за мобилизация и поиска поне 9 евродепутата

Бургаският кмет Димитър Николов пожела ГЕРБ да изпрати по-голямата част от 17-те си кандидати за евродепутати в Брюксел. Той държа реч пред 14 000 души в „Арена Армеец“, където днес се провежда т. нар. централното си предизборно събитие на най-голямата партия в България. Специален гост на форума е кандидатът на Европейската народна партия за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер.

Зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов, като един от образцовите кметове, поиска от местните власти мобилизация и вдъхновение от работата на лидера и премиер Бойко Борисов.

„Тук съм пред вас, за да ви припомня една добре позната стара истина – победата обича смелите. Затова въпреки трудностите, несгодите, очернящата кампания, дискредитацията към нашите членове, въпреки непрекъснатите трудности, които изпитваме при провеждането на срещите, ние сме длъжни след една седмица да успеем и победим. Не защото ГЕРБ не е губила избори, а защото именно тези избори са изключително важни и не бива да бъдат загубени. Заради бъдещето на Европа, заради България, заради българските региони. Тук по-голямата част в тази зала са представители на българските региони, колегите от местната власт“, изтъкна Димитър Николов.

Да, знам, това не са избори за местна власт, това не са избори за национален парламент, но без европейската солидарност и подкрепа ние нямаше как да решим натрупаните дългогодишни проблеми, свързани с тежката инфраструктура, пътища, канализации, пречиствателни станции, училища, културни домове, детски градини; да реализираме енергийната ефективност почти на сто процента на цялата публична инфраструктура и сгради, да внедрим новите модерни цифрови технологии“, добави Николов.

Той заяви и че местните власти ги чака много работа.

В следващия програмен период нашият приятел Томислав Дончев ни е обещал на местните власти три пъти по-голяма самостоятелност, когато трябва да ползваме средствата от Европейския съюз. Това означава, че не в столицата, а по места, при нас в общините ще решаваме как да разпределяме тези средства, как да изграждаме пътища, как да се свързваме между общините и развиваме нашите региони по места. И това е бъдещето. Но това бъдеще е възможно, ако съберем сили и смелост и изпратим по-голямата част от нашата листа в Брюксел“, коментира бургаският кмет.

За да изпратят повече от половината от листата в европарламента, означава на изборите ГЕРБ да спечелят поне 9 мандата. Това е доста амбициозна цел на Димитър Николов.

Той обясни, че познава всеки един от кандидатите на ГЕРБ. „Повярвайте ми като кмет и ви уверявам, че това са хора на действието, това са хора на изпълнените обещания, хора с беузпречна репутация, с добро образование, диалогични, които могат да защитават нашите интереси в Брюксел и в Страсбург.

Затова за бъдещето на обединена Европа, а тя има нужда от нашата конкретна, целенасочена и устремена подкрепа, нека съберем всички наши съмишленици, нека се вдъхновим от енергията и работата на нашия премиер г-н Борисов! Нека вдигнем духа на нашата партия и заради идеите на създателите на обединена Европа направим така, че на 26-и със силост и смелост на духа постигнем победа! Победа, приятели“, завърши Николов.

Бургаска област е изпратила около 800 представители на събитието в „Арена Армеец“.

Девета в евролистата на ГЕРБ е бургаската депутатка и бивша министърка Ивелина Василева.

 

Очаквайте подробности