Бургазлии отвориха сърцата си за Ванко, 16 725 лева събрани от концерта в Летния театър

Летният театър снощи едва успя да побере желаещите да дарят за Ванко, над 2000 души гледаха концерта


Иван е на 18 години и е син на Красимир Иванов – старши полицай в сектор „Охранителна полиция“ към Четвърто РУ-Бургас, ОДМВР-Бургас

16 725 лева бяха събрани от добрите сърца на бургазлии на благотворителния концерт, който вчера се проведе в подкрепа на 18-годишния Иван Красимиров Иванов. Той е на 18 години и е син на Красимир Иванов – старши полицай в сектор „Охранителна полиция“ към Четвърто РУ-Бургас, ОДМВР-Бургас, който благодари на хората, дошли да помогнат на детето му.

Летният театър снощи едва успя да побере желаещите да дарят за Ванко. Над 2000 души гледаха концерта на Тони Димитрова, Мустафа Чаушев, Стефан Илчев, Преслава Минасян, Ажда Чаушева, Георги Дюлгеров, народната певица Жечка Сланинкова. Заедно с тях на сцената излязоха Фолклорен ансамбъл „Лазур” при ВК „Бургас”, с художествен ръководител Бойчо Янев, ВС “Точно време”, ФК “Гергьовче”.

Иван е роден с рядкото заболяване „муковисцидоза“, което засяга белите дробове и панкреаса. Изисква ежедневни инхалации с муколитици, дренажи, антибиотично лечение, висококалорична храна и хранителни добавки.

От година насам състоянието му се е влошило и вече е включен в листа с чакащи за белодробна трансплантация. Междувременно се налага да му бъде провеждана терапия със скъпоструващи антибиотици. Белодробната трансплантация на Иван се покрива от държавата, но за да се облекчи състоянието му до нейното настъпване, той се нуждае от скъпоструваща поддържаща терапия. Тя включва мощни антибиотици, специализирани витамини и добавки, муколитици, специална калорична храна, както и различни консумативи. Ежемесечните разходи за тази терапия възлизат на около 2000 лева.

Публикуваме банковата сметка и Ви благодарим за подкрепата и помощта, ако решите да се включите и Вие!

Банка ДСК

IBAN BG75STSA93000024059687

BIC STSABGSF

PayPal

paypal.me/ivandarenia


В категории: Бургас