Бургазлии искат паркинги вместо занемарени зелени площи в жк „Славейков”

Съществуващият паркинг (в зелено) се оказа изключително добра идея и се харесва на хората от района. В червено – предложенията за новите


Става въпрос за пространствата между бл. 59 и 60; и бл. 60 и 61 в комплекса

След като градинката зад бл. 58 в бургаския жк „Славейков” се превърна в блестящ пример за замяна на изоставена и неизползваема зелена площ в перфектно служещ на жителите на комплекса паркинг, хора от съседните блокове също настояват за изграждането на подобни съоръжения. Става въпрос за 15-етажните блокове №59, 60, 61, 62, които  се намират до Спортна зала „Младост” в жк „Славейков”.

Писмо до Общинския съвет е пристигнало от името на търговски център в района, към което обаче се включват и множество жители от въпросните блокове. С него се настоява за съдействие от страна на местния парламент нови места за паркиране да бъдат обособени между бл. 59 и 60 и между бл. 60 и 61. Това са големи площи, обрасли в трева, които към момента и от поне десетилетие насам нито се поддържат, нито се използват.

„В резултат от бързото развитие на района, където се намират три ресторанта, едно бистро, супермаркет, аптека, медицински център и два търговски центъра с 60 магазина, се оказва така, че съществуващите парко места са повече от недостатъчни. Често паркирането в района е невъзможно, особено когато има състезания в спортна зала „Младост”. За съжаление новоизградените места на ул. „Георги Минков” и съществуващите към момента пред блоковете 61 и 62 също не са достатъчни”, пишат в писмото си към Общинския съвет бургазлии.

Всъщност идеята им не е лишена от резон, тъй като добрият пример с изграденият преди близо 2 години паркинг на гърба на бл. 58 в комплекса, говори сам за себе си. Според живущи в района, там проблемът с липсата на места за спиране е бил напълно решен. Съвсем друг е и въпросът, че въпросните зелени площи там са с достатъчно голяма площ, за да се впишат и в концепцията на Община Бургас за етажни паркинги в града.

Тъй като писмото обаче е публикувано чак вчера на официалния сайт на Общинския съвет, засега не е ясно предложената в него идея ще може да се разгледа на предстоящата идния вторник сесия, или ще се наложи да премине първо през постоянните комисии през юли.
Очаквайте подробности!
 


В категории: Бургас