Борисов: Бомбите на ученика са чудовищни, много по-мощни от тази в Сарафово
 
 
 
 
Жертвите на ученика от Пловдив щяха да се много повече, ако бе взривил направените бомби
 

Няма как да не оповестим случая, защото той влиза в съда, допълни премиерът

Бомбите, които 16-одишният ученик от Пловдив е приготвил, са чудовищни и много по-мощни от тази в Сарафово, която уби 7 човека и рани тежко 35. Това стана ясно от думи на премиера Бойко Борисов, който коментира разследването пред журналисти.
"Бяха разпространени видеоматериали на бомбите, те са страховити. Помолих колегите от Отряда за борба с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят - те казаха, че това са чудовищни мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по- силни от тази в Сарафово", заяви Борисов.
В отговор на въпрос било ли е грешка, че е оповестен случаят, той отговори:
"Няма как да не оповестим случая, защото влиза в съда. Не можем да го скрием. Хайде да си мерите приказките. Не трябва да губим доверието в институциите и в такива моменти да можем да го съхраним".
"Кой е човекът, кое е семейството му - всеки може да се сдобие с тази информация като тръгне по улиците на Пловдив, за 1-2 часа един добър журналист ще стигне до хората. Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на велик, в случая това ни носи щета. Благодарих на медиите, които пазят информацията. За мен те са истински медии. Благодаря им", допълни Борисов.