Ангел Джамбазки от Бургас: Ще работя за ограничаване на парите на циганозащитните организации

Ангел Джамбазки се смее от сърце на фейк новините, че имал тризонет за 1 млн.лева. Той живее в скромно жилище от 45-46 кв.м. от 15-ина години


За съжаление средствата не отиват за интеграция, а за издръжката на служебни цигани, които атакуват всеки опит на всеки управник, опитваш се да вкара законност в гетата, категоричен е Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки ще работи за ограничаването на парите за т.нар. циганозащитни организации, които получават стотици милиони на година от европейския бюджет, без да има реален резултат от работата им, разкри той в интервю пред Флагман.бг.

Кандидатът за евродепутат днес разговаря с бургазлии пред шатрата на ВМРО на площад „Тройката”, Джамбазки коментира и актуалните теми с избухването на „апартаментгейт” и европарите за Къщи за гости.

Според Джамбазки скандалите са отвратителни и демотивират, но същевременно са полезни, защото всички на изборни длъжности трябвало да се научат, че не могат да решават битови си проблеми, когато са в политиката.

„Ако имаш, да го наречем, апартаментохолизъм, трябва да го лекуваш.  Излез от управлението, стани предприемач и си купувай колкото искаш жилища. Безобразно е и харченето на европейски средства за „къщи за тъщи”. Това трябва да се разследва, а виновниците да си понесат отговорността. Необходимо е да се стигне до най-ниското ниво – до селски кмет, за да се изчисти политиката. Всяко едно източноевропейско общество мина през този етап, време е и ние трябва да го направим”, категоричен бе Джамбазки.

По думите му съмненията са в целия цикъл на обществения живот – поръчките, фирмите, които усвояват обществени средства.  Самият той призна, че живее в апартамент от 45-46 кв.м. от 2002 година и със смях коментира фейк новините, които заливат социалните мрежи, че имал тризонет.

Ангел Джамбазки бе много добре запознат с проблема със спряната вода на ромите от бургаското гето в Кумлука, за които се застъпи колегата му в ЕП Ромео Франц. Водачът на листата на ВМРО още преди няколко месеца направи изказване от трибуната на Европарламента и защити мерките на Община Бургас и ВиК Бургас да врътнат кранчето на ромските длъжници.

„Този, прощавайте за грубия израз, клоун(визира Ромео Франц, б.а.), не е взел нито един циганин в дома си, за да ни покаже как се вписва. Ако иска, аз не възразявам, ще съберем средства, ще му изпратим всички цигани от махалата у тях, или в Европарламента. Там има течаща вода, вътрешна тоалетна, има си всичко. Нека поживеят малко заедно, да се омесят културно и тогава да ни дава акъл, защото такива лигльовци, хайверени правозащитници им е лесно да защитават правата на ромите. Когато си в Брюксел не са ти на главата онези, които не плащат вода”, категоричен бе патриотът.

Джамбазки приветства кмета на Бургас Димитър Николов за мерките, които предприема, за да вкара законност в ромските махали – и със спирането на водата, и със събарянето на незаконни къщи.

 „Това е пътят. Циганите трябва да се научат, че освен права, имат и задължения. Трябва да знаят, че тока и водата се плащат, а законите се спазват. Да им е ясно, че не се нарушава общественият ред и когато го направят, да са в готовност да понесат последствията”, допълни Джамбазки.

От Бургас той обеща, че ще продължи да следва линията, която прокарва в последните пет години – бой по всички измислени правозащитни организации, които ежедневно оказват натиск върху българските институции и им пречат да прокарват закона. 

Джамбазки изтъкна, че е време да се мисли за драстично ограничаване на средствата за т.нар. интеграция, която пълни гушите на кухи НПО-та. Стотици милиони на година се осигуряват от ЕП, но резултатът почти не се вижда, а в България парите просто потъват.

 „Ограничаването на средствата за ромските НПО-а, е закъсняла мярка, защото средствата не отиват за интеграция, а за издръжката на няколко служебни цигани, които се наричат роми – да се появяват по телевизиите, да съдят българската държава и да атакуват всеки опит на всеки управник, искащ да вкара в ред гетата и да им покаже, че законите важат за всички”, коментира Джамбазки.

Всяка една циганозащитна организация, ако иска да взема пари от Европа, да открива офис в гетата и да работи на място. Да не са в Брюксел, а в махалата в „Меден рудник”, например, категоричен е водачът на листата на ВМРО.

Днес Ангел Джамбазки проведе серия от срещи в Бургаска област.  В Айтос Ангел Джамбазки разговаря с международни шофьори, притеснени какво ще се случи след приемането на пакета „Макрон”. Джамбазки е категоричен, че интересите им могат да се защитят в новия мандат. В Поморие се интересували от нелегалната миграция, ниските доходи, както и нуждата да се гласува за ЕП.

„Кампанията върви според нашите очаквания. Стараем се да обясним как ЕП влияе пряко върху живота на хората и защо трябва да гласуват на тези избори. Постарахме се да направим разлика между политиката и поведението на нашите конкуренти. Големите политически партии защитават едни и същи тези по основните теми, например миграцията. И водещият кандидат на социалистите Тиберманс, и този на ЕНП Вебер искат повече миграция и отворени граници”, коментира Ангел Джамбазки.

Той ще се бори и срещу двойните стандарти в храните, битка, която започна още през първия си мандат в ЕП. Флагман.бг припомня, че Джамбазки бе един от най-активните евродепутати. След негов въпрос през 2017 година Европейската комисия(ЕК) направи детайлно проучване и установи, че има двоен стандарт в храните, напитките, козметиката. Най-видимата разлика бе в детските храни, където продаваната продукция в България, се оказа не второ, а трето и четвърто качество.

Ангел Джамбазки се обяви категорично против прословутата Стратегия за детето и целият набор от разпоредби, стратегии като Истанбулска конвенция, Пакт за миграция и т.нат.

„Те се влияят от грантаджийските политики на соросоидното движение в България, които се опитват да променят нашето общество. Ние твърдим, че българското общество трябва да остане такова, каквото сме го взели от нашите баби и дядовци, а именно – майка, баща и техните деца. Ние не казваме на холандците и шведите, че трябва да си подменят системата с еднополови бракове. Щом им харесва – тяхна воля, но не искаме да ни го натрапват, още по-малко задължават и ние да го приемем. Не желаем да се случва нещо подобно в България. Не само ние, а и основната част от българите”, категоричен бе водачът на листата на ВМРО за предстоящите Евроизбори.

По думите му след отпора срещу Истанбулската конвенция соросоидни НПО-а се опитват задкулисно да подменят традиционните рамки на българското семейство. Заради това и битката на предстоящите избори ще е на мултикултурализма срещу традициите и идентичността на нациите.