Новоизградени канавки по тротоарите в ІV микрорайон на Благоевград от ЮЗУ до ул. „Ветрен“ пропаднаха дни след официалното откриване на 6-те нови улици в кв. „Освобождение“, сигнализираха във вестник „Струма“ читатели.

Целият район се благоустрои с европейско финансиране в размер на 4 614 924.13 лв. по проект „Благоустрояване на градска среда“ и бе официално открит в края на месец май. В резултат на обилните валежи през последните дни настилката около шахтите е пропаднала и на места разликата в нивелацията е повече от 10 см, което създава сериозна опасност при движение на пешеходци, колоездачи и майки с колички, предупредиха живеещи в района.

Строителните дейности по проекта извърши  обединение „ММ Строй“. Изграждането на колекторната система обаче не била включена в заданието на проекта. За да не се разкопават впоследствие новите тротоари, от кметството възложили на странична фирма да изгради тази система паралелно с останалите строителни дейности. Явно обаче работниците й са бързали и са претупали работата, та повечето канавки са пропаднали, а на една дори са пропуснали да сложат капаци и живеещите наоколо са я покрили с подръчни средства, за да не падне някой в нея.

Веднага след сигнала на „Струма“ от сдружение „ММ Строй“ реагираха, но бяха категорични, че не носят отговорност за дефектите и не е тяхно задължение да ги ремонтират. На място бяха изпратени работници, които свършиха работата на фирмата, получила извънредната поръчка, коя е тя обаче, вчера не се разбра.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА


  • Вчера работници на ДЗЗД „ММ Строй” ремонтираха пропадналите канавки