Любимият на перничани и столичани плувен комплекс в Рударци вече работи. Цените обаче попариха желаещите да плажуват. Комплексът ги разби с високи такси – вход, шезлонг и чадър от понеделник до петък струват по 10 лв. на ден, в събота и неделя обаче посетителите ще трябва да се бръкнат с по 15 лв. След 17 ч. таксата е 8 лв. Плажуващите, които са с автомобили, ще трябва да платят и 3 лв. за паркинг.

Най-неприятно обаче останаха изненадани родителите. Причината е високата такса за вход за деца до 10 г. Дали ще водиш бебе до 1 г. в Рударци, или някой по-голям малчуган, няма разлика. За всички се плаща 5 лв.

„С детския билет направо ме изгонихте. 5 лева вход за 10-месечно бебе, което буквално ще се топне 2 пъти, е безумна цена. Прегледайте цените на конкурентите си и ще разберете къде са ви клиентите“, пише гневна майка във Фейсбук.

Сред мъжете също има недоволни. „Мдаааа, да влязат 4 човека в събота с колата, с горивото, с обяда, с кафето, по бира да пият… 150 лв.!“, гласи друг коментар в социалната мрежа.

Перничани разбиха от критики комплекса и заради водата, която според тях е ледена.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА