С много вълнение и сълзи от радост в очите в ДТ “Невена Коканова” – Дупница ПГ по облекло и стопанско управление изпратиха своите абитуриенти. Ерик Дамянов, който ще кандидатства “Национална сигурност” в Академията на МВР, произнесе благодарствено слово към преподавателите и директора на училището. 12 “а” и 12 “б” клас благодариха на класните си Екатерина Тачова и Люсилия Димитрова.
Имаше и специални призове като “Мис Скромност”, “Мис Симпатяга”… Радостина Василева ще кандидатства “Маркетинг” в УНСС, Рая Шатровска – счетоводство, Цветелина Цветкова “Международни отношения”. Ирина Яньова от 12 “Б” клас ще кандидатства екология в ЮЗУ “Неофит Рилски”.
След представянето на абитуриентите от ПГ по облекло и стопанско управление в театъра влязоха със своите учители, родители и директора Геновева Ризова 130-те абитуриенти от гимназия “Христо Ботев”. На сцената излязоха един след друг 12 “а” клас с класен ръководител Надя Ортакчийска, 12 “б” с класен ръководител Мариана Петрова, 12 “в” с класен ръководител Николина Котева, 12 “г” с класен ръководител Валентина Шаламанова и 12 “д” с класен ръководител Таня Кръстева.
Бяха раздадени и призове като “Хипито”, “Роналдо” и други. Абитуриентите вече са решили къде ще са студенти. Иван Иванов ще продължи образованието си в Холандия. Дъщерята на общинския съветник и директор на частната болница инж. Костадин Костадинов – Марианна, ще следва медицина, Стоил Борисов ще учи в НСА, Виктория Попова – психология, Манол Джермански – софтуерно инженерство, Борислава Гавазка право…
НИКОЛАЯ ИВАНОВА


  • 12 “а” клас от ПГ по облекло и стопанско управление с класен
    ръководител Екатерина Тачова

  • Абитуриентите от гимназия “Христо Ботев”

  • Абитуриентите от гимназия “Христо Ботев”

  • Ерик Дамянов, Радостина Василева, Рая Шатровска и Цветелина Цветкова