Опасенията на фондовите пазари, че коронавирусът ще удари световната икономика, доведе до огромни загуби на най-богатите хора в света, съобщи „Блумбърг“. Само вчера те загубиха 139 млрд. долара!

Това е най-голямата загуба за хората от класацията на най-богатите хора от октомври 2016 г., когато изданието започна да провежда подобни наблюдения. Така например генералният директор на групата компании LVMH Бернар Арно и шефът на Amazon Джеф Безос загубиха повече от 4,8 млрд. долара всеки. Собственикът на Zara Амансио Ортега загуби 4 млрд. долара, а босът на Facebook Марк Зукърбърг – 3,48 млрд. долара, пише bg-voice.com. Състоянието на останалите милиардери от първата десетка се понижава с най-малко 2,3 млрд. долара.

Припомняме ви, че американските фондови индекси, при приключването на търговията вчера, спаднаха с над три процента. Инвеститорите са обезпокоени от мащабите на разпространението на коронавируса, след като мерките срещу заболяването и карантината представляват риск за икономиката на Китай, а и за целия свят.