Замразени торти, внос от Белгия, ни пробутват за пресни. Това е нова мода сред кокетните кафенета из страната.

Според собственик на сладкарница, шоколадовите торти, които предлага, са много по-качествени от тези, направени в България.

Причината била в нискокачествените продукти, които ползвали нашите сладкарски цехове.

"Представете си какво се слага в една торта, която се продава в търговски вериги, след като струва между 7- 8 лв., пълни боклуци", пита той и сам си отговаря.

Според него, няма нищо нередно, че сладкишите се предлагат за пресни, а се размразяват.

"Шоколадът е истински, белгийски, аргументира се той. 4,50 лв. минимум струва такова парче шоколадов сладкиш", пресмята той пред "Телеграф".

"Използването на замразени продукти в хранителната индустрия не е забранено в България, но не е редно да се заблуждават потребителите, че ядат прясна храна", настояват обаче търговци от бранша.