След тротинетките - пуснаха и споделени скутери в София. Малките моторчета могат да бъдат наети както за минута, така и за цял ден или седмица.

Цените са сравнително достъпни, а тарифата е фиксирана - 0.29 лв. на минута, 59 лева на ден или 280 лв за цяла седмица. В случай че решат да паркират скутера, без да прекратят наема му, една минута престой струва 0.09 лв.

Скутерите могат да се управляват със стандартната категория Б. Всеки разполага с две каски - една в багажника и една под седалката, в случай че се возят двама души.

Подобно на конкурентите си за алтернативно придвижване услугата работи през мобилно приложение. В него потребителите си създават профил и въвеждат личните си данни, шофьорска книжка и кредитна или дебитна карта, обясняват от "Монитор".

През карта в приложението потребителят вижда къде се намират свободните скутери, а след резервирането на един от тях разполага с 10 минути, за да стигне до него. При доближаване на скутера той се отключва отново през смартфона.

С използването на скутерите ще се намалят задръстванията, замърсяването на въздуха. След София, скутерите ще тръгнат и в Пловдив, Варна и Бургас.