"Лимузината на Путин" - така е наречен руският луксозен автомобил Aurus Senat и това не е никак случайно, защото именно тя превозва руския държавен глава.

Освен скъп ескорт от точка А до точка Б, лимузината е и нещо много повече - спомен за славните времена на Съветския съюз.

Причината - колата изглежда почти както известният Седан от едно време, в който са се возили съветските лидери. Колата напомня и на "Ролс Ройс". Въпреки това обаче почти 8-метровата лимузина не е напълно базирана на нито един конкретен модел, но пък е създадена под ценните наставления на експерти от германски компании като Порше и Бош.

Тузарският автомобил не е никак евтин - струва впечатляващите 242 хиляди евро, а основната цел на компанията "Аурус" са богаташи от Северна Африка, Близкия изток, Китай.

Потенциални клиенти не били само представители на властта, а и изтънчени бизнесмени. Иначе казано - хора с пари.

Русия е инвестирала много в проекта по създаването на колата, обясняват от "Дойче веле" - време, пари и усилия, за да създадат една наистина стабилна марка.

Проектът тече още от 2013 година. Аuruѕ Ѕеnаt бe oфициaлнo пpeдcтaвeнa нa Meждyнapoднoтo aвтoмoбилнo излoжeниe в Mocĸвa още миналата година.

До 2025 година се очаква на пазара да излезе и вариант на автомобила, който ще се движи на електричество. Компанията предвижда и създаването на други модели. Какви ли?