Частен съдебен изпълнител е обявил търг за емблематичната столична зала "Универсиада". Площта на имота е цели 19898 кв.м., а цената му е 11 927 531 лева.

Потъналата от години в дългове столична зала "Универсиада", отново е предложена за публична продан. Частният съдебен изпълнител Стоян Якимов ще приема офертите на желаещите да притежават атрактивния имот, разположен в един от най-скъпите квартали на столицата, от 7 октомври до 7 ноември. А резултатът от този търг ще стане известен на 8 ноември.

Това е третият опит на Якимов да осребри активите на затъналото в дългове дружество "Универсиада" ЕАД. Цената при отварянето на първия търг беше 15.6 млн. лева. Никакъв интерес. За втория търг цената беше свалена на 14 млн. лева. Отново интересът беше нулев.

Причината за продажбата на залата е, че двете дружества - "Велдер-БГ" и "Велдер Пропъртис", които са собственост на швейцарската фирма "Велдер билд" и активите на зала "Универсиада“, са натрупали близо 40 млн. дългове.

В "Универсиада" има 3 зали, 10 кабинета, 1 радиокабина, 3 коментаторски кабини, 4 съблекални, зелена площ и паркинг. Застроената площ на сградата към момента на проектиране и съответна изграждането й е била 4130 кв.м. Впоследствие е изпълнено допълнително пристрояване на тренировъчната зала (фитнес център) на два етажа, находяща се в югозападния ъгъл на сградата. Застроената площ на тази сграда е включена при заснемането за изготвяне на кадастралната карта, при което към настоящия момент по кадастрална карта застроената площ на сградата е 4 317 кв.м.

Към имота има и допълнителни пристройки, а търгът за него приключва на 7 ноември.

По всяка вероятност и този път няма да се появи купувач. Това ще се случи, когато залата се предложи на по-приемлива цена, предвид състоянието й.